Big Funny

Museum of
Amsterdam Illusions
Become 3DUTCH!


Galerij Koop je ticket

We tried to make it.
We loved our clients.
We appreciated your support
But we are...
MOVING OUT
-Of-
POSTCODE 1012
Last working day is Tuesday, January 22
The future is near!

Museum of Amsterdam Illusions!

In het hartje van Amsterdam, op drie minuten lopen van de Dam, vind je het Museum of Amsterdam Illusions!

Bij het Museum of Amsterdam Illusions doen we ons werk met veel plezier. Het blijft fascinerend: hoe ogen en hersenen samenwerken om u te laten zien!

Optische illusies zijn afbeeldingen of objecten die de manier waarop jouw hersenen “kijken” voor de gek houden.

Ze hebben vast iedereen wel een keer verbaasd. Zo dacht je toch écht dat dat jurkje blauw was, terwijl iedereen je vertelt dat hij wit is. Of je zwéért erbij dat er beweging in een plaatje zit, terwijl dat er eigenlijk helemaal niet is. Onze ogen nemen ons nogal eens in de maling, en dat is frustrerend! Het maakte ons een beetje nieuwsgierig; hoe kan het nu dat we andere dingen zien dan er eigenlijk zijn?

In Museum of Amsterdam Illusions leggen wij het je uit.

Bijvoorbeeld...
Hoe zie je een vorm die er niet is?

Je hersenen kunnen heel makkelijk vormen maken van losse lijnen. Kijk je bijvoorbeeld naar het plaatje, dan zal je al snel een vierkant zien. Soms zien mensen zelfs de daadwerkelijke strepen die de ‘gaten’ in het vierkant opvullen, zodat het een volledig vierkant vormt. Is er ook echt een vierkant? Nee!

Door de eeuwen heen zijn onze ogen vaak voor de gek gehouden met muurschilderingen, niet-kloppende perspectieven en multi-interpreteerbare afbeeldingen. We vertellen u graag meer over het hoe van optische illusies! Iedereen is welkom!

Geen lange wachtrijen, maar een heel nieuw moment om Nederland te leren kennen. Varen in een klomp in de Amsterdamse grachten en vele gekke andere ervaringen met de Nederlandse geschiedenis als basis. Een super gezellig uitje voor het hele gezin. Superleuk voor kinderopvangen en scholen. Educatief en ook nog eens heel betaalbaar!

Heel bijzondere 3D installaties nemen je mee naar je eigen fascinerende verhaal van de Nederlandse geschiedenis en kunst tot aan een ontmoeting met het Amsterdam van vandaag. Na USA, Spanje en Rusland…. nu een groot succes in Nederland!

Wat?

Een uniek leermoment over ons land in het centrum van Amsterdam! Benieuwd wat ons kleine kikkerlandje zo uniek maakt? Wij hebben een paar leuke weetjes voor je op een rij gezet!

Een deel van onze kunst ben je zelf!

Voor wie?

Families, studenten met vrienden op een gekke avond, kinderopvangen, scholen en heel Nederland zullen zich een bezoek aan het Museum of Amsterdam Illusions blijven herinneren. Wat is het leuk, om jouw eigen land, geschiedenis en cultuur en op een nieuwe manier te ontdekken!

Waar?

Het museum is voor iedereen dichtbij. Slechts 25 minuten van Schiphol, op wandelafstand vanaf het Centraal Station, midden in het centrum van Amsterdam, aan een van de meest typische Amsterdamse grachten.

Hoeveel?

Onze prijzen vallen mee.

Onvergetelijke momenten  zijn onbetaalbaar! :)

Kaartjes kopen

Kinderen onder 5 jaar zijn welkom en betalen uiteraad niets!


Groepsexcursies

Groepsprijs: neem direct contact met ons op voor meer informatie, telefonish of via e-mail!


Bent u een getalenteerde gids? Kom ons team versterken! Neem contact met ons op!


VIP Kaarten

Droom jij over een gek avontuur? Dan is ons VIP-arrangement perfect voor je! Een prive photoshoot, gemaakt door een professionele fotograaf, die de foto’s ook nog eens zal bewerken en naar je e-mail sturen, maakt je event compleet!

Kinderen onder 5 jaar zijn welkom en betalen uiteraad niets!

Koop je ticket online

Geen e-ticket per mail ontvangen? Graag contact opnemen met ons via info@amsterdamillusions.com

Hoe kan je ons vinden

Adres:
Oudezijds Voorburgwal 143 H, 1012 ES Amsterdam

Werkuren:
Dagelijks 10:00-00:00 uur. Laatste toegang om 23:00 uur.

Feedback